27 de lucruri pe care le-am învățat la 27 de ani și care îmi sunt de folos


27 de ani. Născută în data de 27 august 1994, pe o vreme ploioasă în Județul Brașov la Maternitatea din Brașov. Timpul s-a scurs, atât de repede și am ajuns în 2021. Mi-am dedicat viața studiului, mi-a plăcut să scriu și să citesc. Am absolvit Facultatea de Sociologie și Comunicare, specializarea Comunicare și Relații Publice în 2016, respectiv am scris o licență în domeniul comunicării. Am absolvit Facultatea de Litere și un master în Inovare Culturală. Ambele în cadrul Universității Transilvania din Brașov. Am fost implicată în sute de proiecte culturale, destinate tinerilor. Am ajutat la promovare Craiova Capitala Cultural Europeană. Am făcut parte din Grupul de Inițiativă Brașov Capitala Tineretului din România. Am făcut parte din șase proiecte Erasmus+ în Bulgaria, Macedonia, Grecia, Slovacia, Polonia și Armenia.

M-am gândit să scriu o listă cu 27 de lucruri utile pe care le-am învățat până la această vârstă:
  1. Să cred în mine. Să cred în propriile forțe, deoarece întotdeauna voi găsi resursele interioare necesare pentru a-mi îndeplini visurile mele.
  2. Să fac ce mă face fericită. Cred că unul dintre obiectivele mele este să fac ceea ce mă face fericită. Să scriu articole. Să citesc. Să călătoresc. Să fotografiez. Să îmi cumpăr lucruri noi.
  3. Să muncesc pentru visurile mele. Să nu abandonez un drum chiar dacă acesta este plin de obstacole. Să muncesc pentru a bifa fiecare realizare.
  4. Să fiu perseverentă. Faptul că anul acesta m-am înscris la examenul de conducere. Mi-a oferit o satisfacție personală și profesională. Chiar dacă mă întâlniți pe drum cu o mămăligă  pe parbriz în partea dreapta jos, iar pe luneta în partea stângă jos. Am avut nervii întinși la maxim și cu multă răbdare și concentrare am reușit să promovez ambele examene, sala și traseul.
  5. Să fiu diplomată în privința răutăților și nedreptăților. Mult timp m-am comportat ca o Xena războinică și i-am apărat vehement pe toți oamenii dragi din jurul meu care îmi cereau ajutorul mereu. Le-am oferit sfaturi și am trăit alături de ei toate momentele prin care treceau. Toate acestea fapte bune au fost întoarse cu reproșuri, energie negativă, discuții, bârfe și momente tensionate. Faptul că încerc să mă concentrez pe propria persoană și ofer libertatea oamenilor dragi să facă greșeli care îi pot afecta pe termen lung mă face să mă simt mai bine și sunt mai liniștită. Cred că am ajuns la etapa de resemnare. Pe principiul: Fiecare cum își așterne așa doarme.
  6. Să nu ascult de răutățile oamenilor. Mult timp credeam că doar oamenii care Nu te cunosc îți pot face rău. Sunt și oameni pe care i-am ajutat, cărora le-am oferit daruri și care m-au răsplătit cu energie negativă și au încercat să intre cu bocancul în viața mea. Nu cred că este nimic mai urât, decât să îți intre cineva cu bocancul în viața ta într-un mod agresiv crezând că e amuzant sau de rudele care se supără că mă duc în vacanță. Dar, când vine vorba de plecările lor nu ai voie să spui ceva. Atâta timp cât nu merg pe banii cuiva nu văd care ar fi problema unei persoane.
  7. Să am grijă de sănătatea mea. Anul acesta mi-am neglijat sănătatea și am ajuns la urgențe cu o toxinfecție alimentară, am culminat cu o bronșită și punctul terminus a fost Helicobacter Pylori. Îmi prețuiesc mai mult sănătatea fizică și mentală. Nu mă interesează ce spun rudele sau rudele iubitului meu. Mie să îmi fie bine. Unii oameni pot fi extrem de toxici și comuniști.
  8. Să stau doar în locurile în care mă simt bine. Să nu mai accept în jurul meu oameni toxici și răutăcioși. Să stau în locuri în care mă simt confortabilă, în siguranță, fericită, protejată și iubită.
  9. Să nu le mai ofer sfaturi oamenilor din jurul meu. Cred ca asta este o lecție importantă învățată în acest an. Să nu mă bag în discuții și să fiu imparțială. Să nu las ca discuțiile și problemele altora să mă afecteze. Să renunț la empatie.
  10. Să fiu mai generoasă cu oamenii din jurul meu, fără să aștept ceva în schimb. Anul acesta am reușit să fiu mai generoasă și mai primitoare cu oamenii.
  11. Să le mulțumesc mai des oamenilor din jurul meu. Anul acesta le-am mulțumit mai des oamenilor din jurul meu și am emanat multă energie pozitivă.
  12. Să nu mai transmit energii negative oamenilor. Sunt momente când mă gândesc cu rău la oamenii care mă supără, mă necăjesc sau îmi fac un rău fizic sau psihic. Când mă refer la fizic mă gândesc la mâncare. Când mă refer la psihic mă refer la vorbe, la umilință, la invective și la subestimarea capacităților mele.
  13. Să îmi prioritizez activitățile și să le aleg pe cele care îmi oferă și o satisfacție financiară. Multă vreme am fost deschisă la tot felul de oportunități, dar îmi câștigam veniturile din alte activități adiacente(call  center, inventare și research pe teren).
  14. Să îmi organizez timpul. Până la această vârstă totul a fost un haos complet, iar acum am conștientizat cât de importantă este punctualitatea. Deși, recunosc că mai tot timpul sunt pe fugă, deoarece mă implic în mai multe activități.
  15. Să îmi petrec timpul alături de oameni de la care am ce învăța. Anul acesta am devenit și m-ai selectivă. Mi-am restrâns cercul de colaboratori și apropiați. Am ales să îmi petrec timpul alături de oameni inteligenți, care au afaceri prospere sau oameni care sunt angajați și își petrec timpul liber promovând pasiunea de a scris pe blog.
  16. Să mă retrag din viața oamenilor obositori și toxici. Care atunci când te văd nu știu cum să mă supere. Oamenii care îmi adresează zeci de întrebări despre viața privată de parcă ar putea avea acces la intimitățile mele.
  17. Să studiez. Asta rămâne o constantă în viața mea. Mi-am reluat studiile la Facultatea de Litere. Care este și punctul terminus al studenției mele.
  18. Să scriu. Scriu constant pe telefonul personal sau pe laptop idei. Care uneori din lipsă de timp nu apuc să le public. Scriu poezii. Mai nou scriu epigrame. Scriu texte de proză scurtă. Scriu povești. Îmi notez tot felul de idei.
  19. Să îmi aprofundez cunoștințele despre o limbă. Vara trecută am învățat Limba Turcă. Anul acesta mi-am aprofundat cunoștințele despre limba engleză, Am citit multe poezii în britanica veche  cu pronunția lor greoaie.
  20. Să mă concentrez pe carieră. Faptul că până în acest moment al vieții am tot studiat, m-am implicat în sute de proiecte de tineret, culturale și m-am dezvoltat personal și profesional. A venit momentul să mă reprofilez și să aplic la posturi în învățământ care să îmi ofere o satisfacție personală.
  21. Să fiu mai discretă cu viața mea. Să nu le mai spun oamenilor activitățile în care vreau să mă implic, deoarece oamenii îmi poartă ghinion. De multe ori am trecut printr-un eșec din cauza faptului că le-am spus oamenilor cu entuziasm despre planurile mele. 
  22. Să mă bucur în liniște de momentele frumoase din viața mea. Eu ador să fotografiez momentele frumoase. Dar, anul acesta am ales să le împărtășesc cu oamenii după un timp. Cred că este cel mai sănătos să nu le spui oamenilor despre fericirile mele. Așa nu vor strica momentele frumoase din viața mea.
  23. Să călătoresc mai mult. Ador să călătoresc. Cred că unul din scopul vieții mele în plus față de achiziționarea uni case, cumpărarea unei mașini, plantarea unui pom, căsătoria și ulterior copii este să călătoresc. Să îmi permit de două ori pe an să călătoresc. Să mă bucur de bogățiile naturale sau cele create de om din jurul meu. Să mă încarc cu bucurie, liniște și să mă relaxez.
  24. Să lupt pentru visurile mele. Viața însăși e o luptă constantă între ușile închise, șansele pierdute și ușile deschise, respectiv oportunitățile pe care le întâlnesc.
  25. Să fiu alături doar de oamenii care chiar contează. Un an de zile, mă refer la 2020 am fost alături de oameni care doar m-au supărat și care zi de zi au pus sare pe rană. Care în fiecare zi mi-au demonstrat partea urâtă și negativă a unor cobre frustrate de timpul ceaușist. Un an în care am fost alături și le-am dăruit oamenilor care nu meritau din bucuria mea, din lucrurile pe care le câștigam, din energia mea, din învățăturile mele, din ideile mele de design, din tot bagajul meu informațional. 
  26. Să prețuiesc mai mult timpul meu și să fiu atentă cui îi ofer timpul și atenția mea. Anul acesta am conștientizat cât de important este timpul meu și oamenii care mă înconjoară. Faptul că eu sunt fericită doar alături de oamenii care îi iubesc. Anul acesta am prețuit fiecare secundă alături de oamenii dragi din jurul meu și de oamenii care sunt alături de mine la bine și la greu.
  27. Să am curajul să îmi îndeplinesc visurile. Să am curajul să rup bariera OBSTACOLELOR și să strâng cele mai frumoase comori în jurul meu. Să am curajul să nu ascult de părerea oamenilor din jurul meu. Să am curajul să ignor oamenii care nu îmi vor binele. Să am curajul să mă bucur de oamenii dragi și de călătorii. Să am curajul să scriu articole, poezii, texte de proză scurtă, povești și un roman. Să am curajul să scriu mult. Să am curajul să îmi împlinesc visurile. Să am curajul să îmi fac viața mai bună acum la tinerețe. Să am curajul să rămân independentă. Să am curajul să îmi fac din povestea mea de viață cea mai frumoasă și longevivă călătorie care să-i inspire și pe ceilalți.
Acestea sunt lucrurile și informațiile pe care le-am învățat până la 27 de ani: să iubesc, să cred, să scriu, să călătoresc, să citesc, să fotografiez, să sper, să știu și să învăț să îmi construiesc o viață în care să mă bucur de confort, de armonie, de frumos și de un loc de muncă care să mă ajute să mă dezvolt constant, respectiv să-i ajut pe ceilalți să își descopere pasiunea pentru media(producție TV, fotografie și artă cinematografică).

0 Comments

SUBSCRIBE & FOLLOW

Formular de contact

Nume

E-mail *

Mesaj *

'; (function() { var dsq = document.createElement('script'); dsq.type = 'text/javascript'; dsq.async = true; dsq.src = '//' + disqus_shortname + '.disqus.com/embed.js'; (document.getElementsByTagName('head')[0] || document.getElementsByTagName('body')[0]).appendChild(dsq); })();

Page Rank

PR checker by smallseotools

I heart FeedBurner

Google PageRank Checker Powered by  MyPagerank.Net

Feeds

27 de lucruri pe care le-am învățat la 27 de ani și care îmi sunt de folos


27 de ani. Născută în data de 27 august 1994, pe o vreme ploioasă în Județul Brașov la Maternitatea din Brașov. Timpul s-a scurs, atât de repede și am ajuns în 2021. Mi-am dedicat viața studiului, mi-a plăcut să scriu și să citesc. Am absolvit Facultatea de Sociologie și Comunicare, specializarea Comunicare și Relații Publice în 2016, respectiv am scris o licență în domeniul comunicării. Am absolvit Facultatea de Litere și un master în Inovare Culturală. Ambele în cadrul Universității Transilvania din Brașov. Am fost implicată în sute de proiecte culturale, destinate tinerilor. Am ajutat la promovare Craiova Capitala Cultural Europeană. Am făcut parte din Grupul de Inițiativă Brașov Capitala Tineretului din România. Am făcut parte din șase proiecte Erasmus+ în Bulgaria, Macedonia, Grecia, Slovacia, Polonia și Armenia.

M-am gândit să scriu o listă cu 27 de lucruri utile pe care le-am învățat până la această vârstă:
  1. Să cred în mine. Să cred în propriile forțe, deoarece întotdeauna voi găsi resursele interioare necesare pentru a-mi îndeplini visurile mele.
  2. Să fac ce mă face fericită. Cred că unul dintre obiectivele mele este să fac ceea ce mă face fericită. Să scriu articole. Să citesc. Să călătoresc. Să fotografiez. Să îmi cumpăr lucruri noi.
  3. Să muncesc pentru visurile mele. Să nu abandonez un drum chiar dacă acesta este plin de obstacole. Să muncesc pentru a bifa fiecare realizare.
  4. Să fiu perseverentă. Faptul că anul acesta m-am înscris la examenul de conducere. Mi-a oferit o satisfacție personală și profesională. Chiar dacă mă întâlniți pe drum cu o mămăligă  pe parbriz în partea dreapta jos, iar pe luneta în partea stângă jos. Am avut nervii întinși la maxim și cu multă răbdare și concentrare am reușit să promovez ambele examene, sala și traseul.
  5. Să fiu diplomată în privința răutăților și nedreptăților. Mult timp m-am comportat ca o Xena războinică și i-am apărat vehement pe toți oamenii dragi din jurul meu care îmi cereau ajutorul mereu. Le-am oferit sfaturi și am trăit alături de ei toate momentele prin care treceau. Toate acestea fapte bune au fost întoarse cu reproșuri, energie negativă, discuții, bârfe și momente tensionate. Faptul că încerc să mă concentrez pe propria persoană și ofer libertatea oamenilor dragi să facă greșeli care îi pot afecta pe termen lung mă face să mă simt mai bine și sunt mai liniștită. Cred că am ajuns la etapa de resemnare. Pe principiul: Fiecare cum își așterne așa doarme.
  6. Să nu ascult de răutățile oamenilor. Mult timp credeam că doar oamenii care Nu te cunosc îți pot face rău. Sunt și oameni pe care i-am ajutat, cărora le-am oferit daruri și care m-au răsplătit cu energie negativă și au încercat să intre cu bocancul în viața mea. Nu cred că este nimic mai urât, decât să îți intre cineva cu bocancul în viața ta într-un mod agresiv crezând că e amuzant sau de rudele care se supără că mă duc în vacanță. Dar, când vine vorba de plecările lor nu ai voie să spui ceva. Atâta timp cât nu merg pe banii cuiva nu văd care ar fi problema unei persoane.
  7. Să am grijă de sănătatea mea. Anul acesta mi-am neglijat sănătatea și am ajuns la urgențe cu o toxinfecție alimentară, am culminat cu o bronșită și punctul terminus a fost Helicobacter Pylori. Îmi prețuiesc mai mult sănătatea fizică și mentală. Nu mă interesează ce spun rudele sau rudele iubitului meu. Mie să îmi fie bine. Unii oameni pot fi extrem de toxici și comuniști.
  8. Să stau doar în locurile în care mă simt bine. Să nu mai accept în jurul meu oameni toxici și răutăcioși. Să stau în locuri în care mă simt confortabilă, în siguranță, fericită, protejată și iubită.
  9. Să nu le mai ofer sfaturi oamenilor din jurul meu. Cred ca asta este o lecție importantă învățată în acest an. Să nu mă bag în discuții și să fiu imparțială. Să nu las ca discuțiile și problemele altora să mă afecteze. Să renunț la empatie.
  10. Să fiu mai generoasă cu oamenii din jurul meu, fără să aștept ceva în schimb. Anul acesta am reușit să fiu mai generoasă și mai primitoare cu oamenii.
  11. Să le mulțumesc mai des oamenilor din jurul meu. Anul acesta le-am mulțumit mai des oamenilor din jurul meu și am emanat multă energie pozitivă.
  12. Să nu mai transmit energii negative oamenilor. Sunt momente când mă gândesc cu rău la oamenii care mă supără, mă necăjesc sau îmi fac un rău fizic sau psihic. Când mă refer la fizic mă gândesc la mâncare. Când mă refer la psihic mă refer la vorbe, la umilință, la invective și la subestimarea capacităților mele.
  13. Să îmi prioritizez activitățile și să le aleg pe cele care îmi oferă și o satisfacție financiară. Multă vreme am fost deschisă la tot felul de oportunități, dar îmi câștigam veniturile din alte activități adiacente(call  center, inventare și research pe teren).
  14. Să îmi organizez timpul. Până la această vârstă totul a fost un haos complet, iar acum am conștientizat cât de importantă este punctualitatea. Deși, recunosc că mai tot timpul sunt pe fugă, deoarece mă implic în mai multe activități.
  15. Să îmi petrec timpul alături de oameni de la care am ce învăța. Anul acesta am devenit și m-ai selectivă. Mi-am restrâns cercul de colaboratori și apropiați. Am ales să îmi petrec timpul alături de oameni inteligenți, care au afaceri prospere sau oameni care sunt angajați și își petrec timpul liber promovând pasiunea de a scris pe blog.
  16. Să mă retrag din viața oamenilor obositori și toxici. Care atunci când te văd nu știu cum să mă supere. Oamenii care îmi adresează zeci de întrebări despre viața privată de parcă ar putea avea acces la intimitățile mele.
  17. Să studiez. Asta rămâne o constantă în viața mea. Mi-am reluat studiile la Facultatea de Litere. Care este și punctul terminus al studenției mele.
  18. Să scriu. Scriu constant pe telefonul personal sau pe laptop idei. Care uneori din lipsă de timp nu apuc să le public. Scriu poezii. Mai nou scriu epigrame. Scriu texte de proză scurtă. Scriu povești. Îmi notez tot felul de idei.
  19. Să îmi aprofundez cunoștințele despre o limbă. Vara trecută am învățat Limba Turcă. Anul acesta mi-am aprofundat cunoștințele despre limba engleză, Am citit multe poezii în britanica veche  cu pronunția lor greoaie.
  20. Să mă concentrez pe carieră. Faptul că până în acest moment al vieții am tot studiat, m-am implicat în sute de proiecte de tineret, culturale și m-am dezvoltat personal și profesional. A venit momentul să mă reprofilez și să aplic la posturi în învățământ care să îmi ofere o satisfacție personală.
  21. Să fiu mai discretă cu viața mea. Să nu le mai spun oamenilor activitățile în care vreau să mă implic, deoarece oamenii îmi poartă ghinion. De multe ori am trecut printr-un eșec din cauza faptului că le-am spus oamenilor cu entuziasm despre planurile mele. 
  22. Să mă bucur în liniște de momentele frumoase din viața mea. Eu ador să fotografiez momentele frumoase. Dar, anul acesta am ales să le împărtășesc cu oamenii după un timp. Cred că este cel mai sănătos să nu le spui oamenilor despre fericirile mele. Așa nu vor strica momentele frumoase din viața mea.
  23. Să călătoresc mai mult. Ador să călătoresc. Cred că unul din scopul vieții mele în plus față de achiziționarea uni case, cumpărarea unei mașini, plantarea unui pom, căsătoria și ulterior copii este să călătoresc. Să îmi permit de două ori pe an să călătoresc. Să mă bucur de bogățiile naturale sau cele create de om din jurul meu. Să mă încarc cu bucurie, liniște și să mă relaxez.
  24. Să lupt pentru visurile mele. Viața însăși e o luptă constantă între ușile închise, șansele pierdute și ușile deschise, respectiv oportunitățile pe care le întâlnesc.
  25. Să fiu alături doar de oamenii care chiar contează. Un an de zile, mă refer la 2020 am fost alături de oameni care doar m-au supărat și care zi de zi au pus sare pe rană. Care în fiecare zi mi-au demonstrat partea urâtă și negativă a unor cobre frustrate de timpul ceaușist. Un an în care am fost alături și le-am dăruit oamenilor care nu meritau din bucuria mea, din lucrurile pe care le câștigam, din energia mea, din învățăturile mele, din ideile mele de design, din tot bagajul meu informațional. 
  26. Să prețuiesc mai mult timpul meu și să fiu atentă cui îi ofer timpul și atenția mea. Anul acesta am conștientizat cât de important este timpul meu și oamenii care mă înconjoară. Faptul că eu sunt fericită doar alături de oamenii care îi iubesc. Anul acesta am prețuit fiecare secundă alături de oamenii dragi din jurul meu și de oamenii care sunt alături de mine la bine și la greu.
  27. Să am curajul să îmi îndeplinesc visurile. Să am curajul să rup bariera OBSTACOLELOR și să strâng cele mai frumoase comori în jurul meu. Să am curajul să nu ascult de părerea oamenilor din jurul meu. Să am curajul să ignor oamenii care nu îmi vor binele. Să am curajul să mă bucur de oamenii dragi și de călătorii. Să am curajul să scriu articole, poezii, texte de proză scurtă, povești și un roman. Să am curajul să scriu mult. Să am curajul să îmi împlinesc visurile. Să am curajul să îmi fac viața mai bună acum la tinerețe. Să am curajul să rămân independentă. Să am curajul să îmi fac din povestea mea de viață cea mai frumoasă și longevivă călătorie care să-i inspire și pe ceilalți.
Acestea sunt lucrurile și informațiile pe care le-am învățat până la 27 de ani: să iubesc, să cred, să scriu, să călătoresc, să citesc, să fotografiez, să sper, să știu și să învăț să îmi construiesc o viață în care să mă bucur de confort, de armonie, de frumos și de un loc de muncă care să mă ajute să mă dezvolt constant, respectiv să-i ajut pe ceilalți să își descopere pasiunea pentru media(producție TV, fotografie și artă cinematografică).

Share This Article:

, , ,

CONVERSATION

Translate

Follow Me On Instagram